Workshop 25. maj og 26. maj 10.00 – 16.00

kr. 700,00

Ikke på lager

DER ER IKKE FLERE LEDIGE PLADSER

Weekendworkshop

Uldgården tilbyder to workshops i weekenden 25.-26 maj, hvor vi går i detaljen med vores strikketøj.

1. dag: ”Fine finesser i dit strikketøj”

Workshoppen vil handle om teknikker som pæne kanter, fine knaphuller, særlige/ anderledes opslagninger og aflukninger og om flotte halsudskæringer, hvor vi lukker af ”uden hakker”, strikker masker op langs kanten og får et flot finish.

Det er alle sammen teknikker, som skal bruges i stort set alt strikketøj uanset om det er egen model eller efter opskrift. Vi som strikkere lægger vægt på at finesserne er vigtige for, at vi kan kalde vores strik for ”håndstrik”.

Vi vil hele dagen ”nørde” lidt med pinde og garn og nyde det.

Når workshoppen er slut vil du tage herfra med et smil på læben og med en større og bedre forståelse for et pænt afsluttet strikketøj.

 

 

 

 

 

2. dag: ”Flerfarvestrik”

Her skal vi arbejde med gobelinstrik, og med fair-isle teknikker (også kaldet ”norske mønstre” eller ”hønsestrik”).

Trådene på bagsiden skal naturligvis ligge pænt, og man kan ”vævestrikke” lange tråde ind, så eks. børn ikke får fingrene ind i dem.

Farveskiftene skal selvfølgelig være flotte, og vi prøver at strikke frem og tilbage på retsiden af arbejdet a la Kaffe Fassett…samt afprøver magiske garnnøgler, som vi selv danner på små mønstre, som vi designer og tegner op på maskepapir. Her må gerne leges med farver og mønstre.

Du skal medbringe:
Garnrester i uld/uldblandinger  svarende til pinde 3,5 -4 mm  og ikke knudrede eller langhårede garner (vi vil kunne se alle masker) . Strikkepinde i str 3,5-4 mm med og uden endeknop (strømpepinde) og evt nåle med og uden spids og saks, målebånd og skrivegrej.
Du har selvfølgelig også mulighed for at købe materialer hos os.

Med i prisen er kompendie med beskrivelser af teknikkerne samt en let frokostanretning, kaffe og kage.

Pris pr. deltager: 700,- kr, tilmeldingsfrist 4. maj. Kommer du langvejs fra kan vi henvise til nogle overnatningssteder.

Instruktør: Hanne Pjedsted

Cand pæd i håndarbejde, tidligere rektor på Skals Håndarbejdsseminarium/ Textilformidleruddannelsen i VIA University College.

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Workshop 25. maj og 26. maj 10.00 – 16.00”